جوش صورت به چه علت است؟
جوش ها و یا آکنه ها مشکلاتی هستند که ممکن است برای همه پیش بیاید مخصوصا در سنین نوجوانی و جوانی به دلیل تغیرات هورمونی جوش های ریز و درشت روی صورت بیشتر مشاهده می شوند. جوش زدن در هر شخص می تواند دلایل متفاوتی داشته باشد. در این مقاله می خواهیم دلابل متفاوت بروز جوش صورت را بررسی نماییم پس این مقاله را تا انتها مطالعه نمایید.
جوش چیست؟
در مرحله اول قبل از توضیحات دیگر باید بدانیم جوش چیست؟ همان گونه که می دانید پوست دارای منافذ بسیار ریزی می باشد. این منافذ آلودگی های پوستی را به بیرون می فرستند. اما زمانی که که آلودگی، چربی و سلول های مرده پوست جمع می شوند و نمی توانند خارج شوند جوش ها به وجود می آیند. در واقع جوش ها منافذی هستند که به علل مختلف بسته شده اند. در بعضی مواقع این بسته شدن به دلیل آلودگی های سطی بوده است و فقط یک نقطه سیاه کوچک بوجود می آید و در بعضی از مواقع این روزنه ها ملتهب و قرمز میشوند و در مواقع دیگر همین جوش های قرمز عفونی می شوند و جوش های سر سفید چرکی بوجود می آیند. در بعضی موارد دیگر نیز امکان دارد عوامل ژنتیکی وجود داشته باشد. جوش ها دردسر های بزرگی نیستند و به راحتی می توان آن ها را درمان کرد پس جای نگرانی وجود ندارد.
جوش ها چند نوع هستند؟
جوش ها به یک شکل نیستند و انواع مختلفی دارند که به شرح زیر می باشد :
جوش های سرسیاه : منافذ و یا روزنه هایی هستند که به دلایل متفاوت بسته شده باشند ، عوامل محیطی، عدم لایه برداری سلول های مرده پوست ، لوازم آرایشی که به درستی از منافذ پوست پاک نشده باشد ، در بوجود آمدن این نوع جوش ها تاثیر دارد.
جوش های سر سفید : جوش های سرسفید ، جوش های ملتهب و قرمز رنگی می باشند که در سنین بلوغ به طور زیادی دیده می شوند.
جوش های عصبی
جوش های چرکی
جوش های زیر پوستی
دلایل مختلف بروز جوش
باید گفته شود که تنها علت شایع جوش صورت سن بلوغ و دوران نوجوانی نمی باشد زیرا در سنین بزرگسالی هم امکان مشاهده جوش های سر سفید و چرکی می باشد. به طور کلی علل زیادی برای بروز جوش وجود دارد که برخی از آن ها به شرح زیر می باشد :
تغییرات هورمونی، قاعدگی و سن
زمانی که سن افزایش پیدا می کند و به دوران نوجوانی نزدیک می شود تغییرات هورمونی نیز افزایش پیدا می کند ، توازن هورمون ها به هم می ریزد و جوش های مختلفی تشکیل می شوند. همچنین دوران قاعدگی نیز باعث افزایش هورمون ها می شود و بانوان در این برهه زمانی امکان بروز جوش افزایش میابد. خانم ها در دوران بارداری هم به دلیل به هم خوردن تعادل هورمون ها احتمال بروز جوش را دارند.
روتین زندگی و عادت های غذایی
استفاده از کربوهیدرات ها و غذا های چرب می تواند به افزایش بروز جوش ها کمک زیادی کند.
در این مورد کیفیت خواب نیز بسیار مهم است زیرا کم خوابی می تواند تاثیر زیادی در تشکیل جوش ها داشته باشد.
نداشتن روتین پوستی مناسب
نداشتن یک روتین پوستی مناسب با نوع پوست و استفاده نکردن از محصولات پاک کننده سازگار با پوست می تواند باعث تشدید جوش ها شود زیرا آلودگی ها و چربی ها روزنه ها را مسدود می کند و جوش ها بوجود می آیند.
مصرف دخانیات و نوشیدن الکل
مصرف دخانیات و الکل می تواند به سلول های پوست آسیب برساند و باعث بوجود آمدن جوش های ریز و درشت می شود.
استرس و اضطراب
افزایش استرس با افزایش جوش ها رابطه مستقیم دارد و باعث بوجود آمدن جوش های سخت می شود.
ژنتیک
ژنتیک در ایجاد جوش نقش زیادی دارد به این صورت که اگر پدر و یا مادر شما مستعد جوش و یا آکنه بوده باشند، ممکن است به طور ارثی به شما هم انتقال داده شود و شما هم دارای جوش های بسیاری شوید.
شغل شما
در برخی از مشاغل مثل مکانیکی که شخص ارتباط مستقیم با مواد روغنی دارد ، احتمال بوجود آمدن جوش خیلی زیاد است زیرا چربی موجود در محل کار می تواند باعث مسدود شدن منافذ پوستی شود.
رو بالشتی
از دیگر عواملی که باعث ایجاد جوش و آکنه می شود استفاده از روبالشتی کثیف می باشد زیرا با پوست شما به طور مستقیم تماس دارد و وجود باکتری ها باعث تشدید جوش ها می شود ، روبالشتی ها باید به طور مرتب شسته شوند.
استفاده از قرص های ضد بارداری
استفاده از قرص های ضد بارداری هم می توانند در درمان جوش ها موثر باشند و هم در بوجود آمدن جوش ها به همین دلیل است که حتما می بایست تحت نظر پزشک استفاده شوند.
سخن آخر
از دیگر عواملی که در افزایش جوش ها تاثیر دارد دست کاری ، دست مالیدن به جوش ها و تخلیه جوش ها می باشد این کار به درمان جوش ها هیچ کمکی نخواهد کرد و برعکس باعث افزایش جوش ها می شود ، زیرا با دست زدن به جوش ها دست هایتان آلوده می شود و با دست زدن به دیگر جوش ها آن ها آلوده می شوند و باعث شیوع بیشتر جوش ها می شود. همچنین تخلیه جوش ها باعث ایجاد لک ناشی از جای جوش یا همان اسکار می شود.
بهترین کار این است که اجازه دهید به مرور زمان خود به خود بهبود یابند و یا با مراجعه به پزشک پوست به درمان آن ها کمک کنید.